به گزارش خبرگزاری «حوزه»، حجت الاسلام والمسلمین قادری ظهر امروز در نشست مبلغان نخبه دفتر تبلیغات اسلامی با حضرت آیت الله سبحانی که در دفتر معظم له برگزار شد، اظهار داشت: از نیمه قرن دوم تا امروز شاهد سه دوره موفق صاحبان قلم و کسانی که در ثبت و ضبط واقعه عاشورا اثرگذار بودند، هستیم.
وی با اشاره به اینکه دوره نخست از نیمه قرن دوم تا آغاز قرن هفتم است، تصریح کرد: در این دوره با نوشتن مقتل آغاز می شود و هشت تن از محققین اهل سنت و تنها سه تن از محققین شیعه، سنگ تمام می گذارند و واقعه عاشورا را ثبت کرده و در این کار آنقدر موفق عمل می کنند که اگر آثار تاریخی این دوره را برداریم، هیچ محتوایی از واقعه عاشورا نداریم.
این محقق حوزه افزود: اگر "لهوف" اعتبار دارد و منتهی الآمال ارزشمند است به دلیل گزارش وقایعی می باشد که مستند به کتاب های نیمه قرن دوم تا پایان قرن ششم است.
حجت الاسلام والمسلمین قادری افزود: از قرن چهارم به بعد، با تشکیل دولت شیعه آل بویه، روضه خوانی که از آرزوهای ائمه معصومین(ع) بود، رسمیت پیدا می کند و در ایران نیز به دلیل تشکیل حکومت صفویه، این امر به رسمیت شناخته می شود.
وی تصریح کرد: در این دوره طولانی که تا یک صد سال اخیر تداوم داشت، هرچه داریم برای عالمان عاقل و نواندیشی بود که در این دوره خوب عمل کردند و تلاش کردند جنبه عاطفی واقعه عاشورا را در قالب روضه خوانی دامن زنند.
این محقق حوزه افزود: البته در این دوره طولانی در عین تقویت ابعاد عاطفی عاشورا، مقتل خوانی روز به روز تضعیف شد و قصه خوانی و داستان سرایی جایگزین مقتل خوانی شد و به همین دلیل بیشترین تحریفات در این دوره رخ داده است.
حجت الاسلام والمسلمین قادری تصریح کرد: در دوره سوم که صدسال اخیر را شامل می شود، آگاهی مردم به دلیل ارتقای سطح دانشمندان، انقلاب مشروطه و انقلاب اسلامی افزایش یافت و چندتن از محققین بزرگ شیعه به نتیجه رسیدند مقتل خوانی و داستان سرایی نمی تواند پاسخگو باشد.
وی افزود: مرحوم شیخ شریف قرشی سه جلد کتاب درباره سیدالشهدا(ع) می نویسند و تاریخ تحلیلی را جایگزین تاریخ نقلی می کنند؛ شهید مطهری نیز در سخنرانی خود، راه اشباع جمعیت را، تاریخ تحلیلی عنوان می کند و علمایی نظیر مقام معظم رهبری بر این اصل تاکید دارند.
این مبلغ حوزه تصریح کرد: حضرت آیت الله سبحانی به عنوان یکی از افتخارات جهان اسلام، با نوشتن کتاب «فروغ ابدیت» راهی را به روی ما باز کردند و نشان دادند راه نزدیک کردن جامعه به اهل بیت(ع)، بیان صرف تاریخ نقلی نیست و راهکار اصلی جایگزین کردن تاریخ تحلیلی است.
انتهای پیام/313/33